Dansk online shopping vokser meget for tiden, og der popper altid nye webshops op. Det er nemlig en af de nemmeste måder at starte en forretning på i 2021. Der er virksomheder, der kan stå for dit lager og forsendelse, så du skal kun tænke på at drive trafik til butikken samt at tage imod betalinger. Af denne grund er det meget vigtigt, at du tager imod de mest anvendte betalingsmetoder i Danmark, og holder øje med hvad der bevæger sig. Det er nemlig meget vigtigt at være på forkant, når man driver en webshop.
Denne artikel tager udgangspunkt i en undersøgelse foretaget i 2020 af Statista. Her er omkring 15.000 danskere blevet spurgt om, hvilke betalingsmetoder de anvender ved online shopping. Resultaterne er meget spændende – og dem kigger vi på nu.
65 procent anvender stadigvæk kort
Det kommer nok ikke som en overraskelse, men størstedelen af danske online shoppere anvender stadigvæk kredit- eller debitkort i dag. Hele 65 procent af de adspurgte gør det, og det er forståeligt nok. Kortbetaling har længe været standarden, og det virker meget godt. Hvorfor skulle man skifte til noget andet, hvis den eksisterende løsning virker?
På andenpladsen kommer mobile apps, hvor MobilePay helt klart er den mest anvendte. Det er uklart, om Google Pay og Apple Pay er inde i denne kategori, da disse normalt også går ind under kategorien mobile apps. 11 procent af danskerne anvender mobile apps, når de skal shoppe online. Vi tænker, at disse former for betalinger bliver mere populære i fremtiden, da det er nemmere at anvende disse frem for kortbetaling. Kortbetaling er ikke svært, men det kræver, at du har dit kort på dig eller kan huske dine kortoplysninger. Mobile apps gør, at du hverken skal det ene eller andet. Derudover er der en trend, hvor vi bruger fysiske kort i mindre grad.
Fremtidsudsigter
Undersøgelsen kommer ikke med bud på, hvad der kommer til at ske i fremtiden. Dette forsøger vi derimod at gøre. I forrige afsnit nævnte vi, at mobile apps nok gradvist kommer til at overtage direkte kortbetalinger, da det er meget nemmere at betale på den måde.
Derudover er der selvfølgelig også kryptovalutaer, hvor bitcoin og ether er de mest anvendte, som flere webshops begynder at tage imod. Flere danskere har også fået kryptovalutaer, som de nok gerne vil bruge, når kursen på bitcoin stiger. Du kan altid tjekke kursen på bitcoin her: https://mycrypto.dk/kurs/bitcoin/
For webshops er det ikke en stor opgave at sætte kryptobetaling op, da der efterhånden findes mange plugins til WooCommerce og Shopify, som de fleste anvender. Det er også muligt at sende fakturaer, som kan betales med kryptovaluta. Det er lidt nemmere end en komplet integration.